Araştırmalarımız gösterdi ki ülkemizin çok nadide zeytin türlerinden üretilen iyi zeytinyağları olsa da hem asidite hem de zengin fenol bileşikleri açısından istediğimiz kaliteyi almak mümkün değildi. Nitekim uluslararası elit zeytinyağı yarışmalarında ön plana çıkan zeytin ağaçları ve yağları içinde maalesef ülkemizde sıkça bulunan geleneksel türler yer almıyordu. Buradan hareketle “dünyanın en kaliteli yağlarını veren zeytin türleri hangileridir?” sorusunu sorarak işe başladık.
Cevaplar bizi hep aynı yola çıkarttı: Dünyanın en kaliteli zeytinyağları ekseriyetle Arbequina adlı zeytin ağacından üretilmekteydi. Aslında Arbequina, her ne kadar İspanyol zeytin ağacı türü olarak görünse de kökeni bizim topraklarımıza aitti ve 20. yüzyıl başlarında Mezopotamya’dan İspanya’ya götürülmüş zeytin fidanlarının farklı bir türle aşılanması/çaprazlanması ile elde edilmiş bir zeytin türüydü. Yani aslında Arbequina köken olarak yarı yarıya bizim coğrafyamıza aitti. Biz de ikinci adım olarak Arbequina’nın Türkiye’de en iyi yetişeceği toprak, iklim, rakım, rüzgar neresi olabilir gibi bir araştırma yaptık. Bunun sonucunda, üretime en uygun alan olarak Manisa Köprübaşı ilçesi Kıranşeyh köyünün bulunduğu yerin, tüm bu kriterleri fazlasıyla karşıladığını gördük. Ve zeytin bahçemizi Kıranşeyh olarak belirledik. Toplamda 700 dekar arazi üzerinde, Kıranşeyh ve çevresinde her şeyi sıfırdan başlatarak bu günlere getirdik.
İlk dört senesini “iyi tarım” ile geçiren bahçelerimiz 2021 yılı itibariyle organik tarıma geçti. Geleneksel ile modern tarımı harmanlayarak hareket eden Pallas, en iyi zeytinyağı kalitesi için gerekli tüm ekipman ve sorumluluğu üstlenerek artık insanlığa dünyanın en elit yağını sunma noktasına geldi.